duminică, 22 decembrie 2013

Vin fiert aromat

Pare reteta traditionala, dar nu e! Aici amesteci mirodenii de toate felurile pentru a parfuma puternic vinul rosu si adaugi si votca pentru mai multa tarie. Este o reteta a bucatarului Marcus Samuleson pentru Huffington Post.

 
Metoda de preparare
Zdrobeste scortisoara si cardamonul intr-un mojar. Pune-le intr-un borcan cu capac. Adauga ghimbirul, coaja de portocala, cuisoarele si votca. Inchide borcanul si lasa-le sa stea 24 de ore.
Strecoara votca printr-o sita fina intr-o oala. Adauga vinul rosu si vinul de Porto, zaharul, migdalele, stafidele si anasonul. Incalzeste amestecul la foc mediu pana cand incep sa se formeze bule pe marginile vasului.
Serveste in cani incalzite cu cateva migdale si stafide in fiecare. Pastreza restul de vin cald.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu