O friptura rumenita bine, condimentata puternic cu rozmarin si invelita
intr-o patura de bacon, care nu o lasa sa se usuce la cuptor. Va fi
gata fara prea mult efort si poate fi felul principal pentru orice pranz
sau cina.
Ingrediente
piper,
sare,
200 gr bacon,
rozmarin
,
7-800 gr carne de curcan (o pulpa superioara),
1 pahar de vin alb,
3 catei de usturoi (sau sare de usturoi)
Metoda de preparare
Spala pulpa de curcan si sterge-o cu un prosop de bucatarie.
Condimenteaza carnea cu sare, piper si rozmarin si aseaza-o intr-un vas
termorezistent. Toarna vinul pe langa pulpa.
Taie cateii de usturoi in 2-3 parti, baconul in felii subtiri si pune-Ie in vas peste pulpa de curcan.
Pentru a te asigura ca vei manca o friptura suculenta, adauga si o cana de apa.
Lasa la cuptor, la foc mediu, timp de o ora si jumatate.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu