marți, 24 septembrie 2013

Tort crocant cu cafea
























"Transformă tortul preferat adăugându-i un strat crocant de bezea. Toţi prietenii tăi vor fi încântaţi de schimbare."

Ingrediente

175g de unt moale, plus extra pentru uns tava
175g de zahăr tos
175g de făină
1 linguriţă praf de copt
3 ouă

PENTRU TOPPINGUL DE BEZEA
2 albușuri
3 lingurițe de cafea solubilă
25g de nuci tocate

PENTRU CREMĂ
100g de unt moale
50g de zahăr pudră, dat prin sită

PENTRU DECOR
3 linguri de zahăr pudră

Mod de preparare

  • 1. Pentru bezea, se bat albușurile până ce se obține o compoziție bățoasă; se adaugă jumătate din zahăr, se amestecă bine, apoi se adaugă restul de zahăr până ce compoziția e tare și omogenă. Se amestecă nesul cu 3 linguri de apă clocotită, până se dizolvă. Se amestecă cu grijă nucile și o linguriță de nes în bezea. Se pune compoziția deoparte, cât timp se pregătește blatul.  
  • 2. Se încinge cuptorul la 180˚ C/gaz 4. Se ung cu unt două forme de tort cu fundul detașabil, de 20cm diametru, și se tapetează cu foaie de copt. Se freacă zahărul cu untul până se obține o cremă, apoi se adaugă treptat ouăle. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și, la final, 2 lingurițe de cafea. Se împarte amestecul în cele două forme, punând puțin mai mult într-una dintre ele.
  • 3. Se întinde amestecul de bezea peste stratul mai subțire de compoziție. Se dau la cuptor ambele forme; cea fără topping se scoate după 20 de minute sau atunci când o scobitoare inserată în blat iese curată. Forma cu topping de bezea se lasă în cuptor încă alte 20 de minute, apoi se scoate cu grijă din formă și se pune la răcit pe un grătar.
  • 4. Pentru cremă, se freacă untul împreună cu zahărul pudră, adăugând 2 lingurițe de cafea. Pentru a face glazura, se amestecă ultima linguriță de nes cu zahărul pudră, eventual adăugând un strop de apă pentru a obține o glazură mai lichidă.
  • 5. Se fac „sandviș“ cele două blaturi, punând crema la mijloc și blatul cu bezea deasupra. Se stropește cu glazură de cafea.
  • 6. V.N. per porție: 565 kilocalorii, 6g proteine, 66g carbohidrați, 33g grăsimi, 19g grăsimi saturate, 1g fibre, 49g zahăr, 1g sare
TIMP PREPARARE: 2 ORE


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu