duminică, 29 septembrie 2013

Tarta de cafea cu sos de mure

 




Ingrediente
PENTRU BLATUL DE CAFEA
200g de unt
½ cană de cacao
2 ouă
¾ cana de espresso tare
1 cană şi ½ de zahăr brun
1 cană de smântână
1 linguriţă extract de vanilie
2 căni de făină
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
½ linguriţă de sare
frişcă, opţional

PENTRU SOSUL DE MURE
200g de mure
50g de zahăr brun

Mod de preparare 

1. Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 4. Se topeşte untul la foc mic, apoi se amestecă cu cacaua. Se adaugă cafeaua şi se lasă amestecul să se răcească. Se adaugă apoi smântâna, ouăle, extractul de vanilie şi zahărul. Se amestecă, până ce zahărul se divolvă. 

2. Se cern făina, sarea şi bicarbonatul de sodiu peste amestecul lichid, încorporând totul cu ajutorul unei spatule. 

3. Se tapetează o tavă cu diametrul de 30cm cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia şi se lasă la cuptor 40-45 de minute. 

4. Pentru sosul de mure, se pun la foc murele cu zahărul într-o crăticioară, se dau în clocot şi apoi se pasează cu un blender vertical. Se strecoară printr-o sită şi se mai reduce sosul timp de aproximativ 10 minute, până când are este dens. Se serveşte tarta de cafea cu sosul de mure şi o porţie generoasă de frişcă. 

Timp preparare: 1 ora

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu