
Ingrediente
PENTRU BLATUL DE CAFEA
200g de unt
½ cană de cacao
2 ouă
¾ cana de espresso tare
1 cană şi ½ de zahăr brun
1 cană de smântână
1 linguriţă extract de vanilie
2 căni de făină
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
½ linguriţă de sare
frişcă, opţional
PENTRU SOSUL DE MURE
200g de mure
50g de zahăr brun
200g de unt
½ cană de cacao
2 ouă
¾ cana de espresso tare
1 cană şi ½ de zahăr brun
1 cană de smântână
1 linguriţă extract de vanilie
2 căni de făină
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
½ linguriţă de sare
frişcă, opţional
PENTRU SOSUL DE MURE
200g de mure
50g de zahăr brun
Mod de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 4. Se
topeşte untul la foc mic, apoi se amestecă cu
cacaua. Se adaugă cafeaua şi se lasă amestecul
să se răcească. Se adaugă apoi smântâna, ouăle,
extractul de vanilie şi zahărul. Se amestecă, până
ce zahărul se divolvă.
2. Se cern făina, sarea şi bicarbonatul de sodiu
peste amestecul lichid, încorporând totul cu
ajutorul unei spatule.
3. Se tapetează o tavă cu diametrul de 30cm cu
hârtie de copt, se toarnă compoziţia şi se lasă la
cuptor 40-45 de minute.
4. Pentru sosul de mure, se pun la foc murele cu
zahărul într-o crăticioară, se dau în clocot şi apoi
se pasează cu un blender vertical. Se strecoară
printr-o sită şi se mai reduce sosul timp de
aproximativ 10 minute, până când are este dens.
Se serveşte tarta de cafea cu sosul de mure şi o
porţie generoasă de frişcă.
Timp preparare: 1 ora
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu