Ingrediente
Metoda de preparare
Ingrediente:
Foi:
Crema: se amesteca apa si laptele si se pun la fiert impreuna cu zaharul, adaugandu-se grisul in ploaie. Dupa fierbere se da la rece si cand este calduta adaugam untul. Le alifiem impreuna cu esenta.
Caramel: caramelizam zaharul si adaugam apa, continuand fierberea pana se reduce.
Asamblarea: se aseaza o prima foaie in tava, peste care se pune ½ din crema si asezam urmatoarea foaie peste care turnam gemul. Continuam cu inca o foaie, restul de crema si foaia finala. Se da la odihna.
Foi:
- 15 linguri ulei
- 15 linguri bullion
- 9 linguri zahar
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 kg faina
- Sare
- 1 sticluta esenta de rom (35 ml)
- 200 ml lapte
- 800 ml apa
- 200g unt
- 200g gris
- 4 linguri zahar
- sare
- 800 g (un borcan mare) gem de prune
- 200 g zahar
- 100 ml apa
- 100 g zahar farin
Crema: se amesteca apa si laptele si se pun la fiert impreuna cu zaharul, adaugandu-se grisul in ploaie. Dupa fierbere se da la rece si cand este calduta adaugam untul. Le alifiem impreuna cu esenta.
Caramel: caramelizam zaharul si adaugam apa, continuand fierberea pana se reduce.
Asamblarea: se aseaza o prima foaie in tava, peste care se pune ½ din crema si asezam urmatoarea foaie peste care turnam gemul. Continuam cu inca o foaie, restul de crema si foaia finala. Se da la odihna.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu