Ingrediente
• 2 cesti de lapte (sau ½ lapte si ½ smântână batuta)
• 3 bucati paine alba / toast
• 3 linguri de amidon de porumb
• 1 lingura de apa de floare de portocala, 1 lingura de apa de trandafiri
• 1 lingura de zahar (optional: dacă se servesc desert cu un sirop, nu adauati zahar.
Preparare:
Descojiti painea si taiati-o sub forma de zaruri. Puneti painea intr-o
cratita cu lapte (puteti lasa painea la macerat in lapte toata ziua in
frigider sau cateva ore).
Se dizolva amidonul de porumb, în 1/4 ceasca de apa.
Se incalzeste laptele si painea amestecand din cand in cand, se adauga
zaharul (dacă se utilizeaza) si cand amestecul incepe sa fiarba, se
adaugă amidonul de porumb. Se amesteca continuu timp de doua minute,
pana cand amestecul se ingroasa, se adauga apa si apa de floare de
portocala si trandafir şi se ia de pe foc.
Se lasă la racit si se pastreaza in frigider cateva ore pentru a se ingrosa.
Se decoreaza cu banana, fistic sau nuca macinata, miere.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu